Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio novčana sredstva za pomoć potresom pogođenoj Sisačkoj biskupiji

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je 29. siječnja 2021. Caritasu Sisačke biskupije prikupljena novčana sredstva za pomoć potresom pogođenim područjima.  Neposredno nakon potresa...

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je 29. siječnja 2021. Caritasu Sisačke biskupije prikupljena novčana sredstva za pomoć potresom pogođenim područjima.  Neposredno nakon potresa u Sisačkoj biskupiji nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuro Hranić uputio je 30. prosinca 2020. godine Okružnicu svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije za prikupljanje novčane pomoći za Sisačku biskupiju koja je stradala u potresu. Akcija prikupljanja provedena je nedjelje 3. i 10. siječnja 2021. godine, a prikupljeno je 1.200.500,53 HRK. Osim župa, svoje dobrovoljne novčane priloge preko Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dale su pojedine pravne i fizičke osobe od 98.287,01 HRK, odnosno sveukupno je prikupljeno: 1.298.787,54 HRK.

Treba napomenuti da je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uplatio 500.000,00 HRK za Sisačku biskupiju kao pomoć za stradale u potresu, pa trenutna novčana pomoć biskupiji Sisak iznosi 1.798.787,54 HRK.

Prema evidenciji koju smo do sada dobili od župa naše Đakovačko-osječke nadbiskupije 1 župa je svoju prikupljenu novčanu pomoć u visini od 26.300,00 HRK poslala direktno na račun Sisačke biskupije ili Caritasa Sisačke biskupije.

U dogovoru s Caritasom biskupije Sisak, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije do sada nije prikupljao materijalna dobra u vidu odjeće, obuće, hrane i drugoga. No, određeni broj župa samoinicijativno je prikupljao materijalnu pomoć i dostavio najpotrebitijima. Prema prikupljenim informacijama župe Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirale su u proteklom razdoblju prikupljanje humanitarne pomoći u naravi, koja je poslana Caritasu ili pojedinim župama Sisačke biskupije.

„Blaženije je davati, negoli primati. Zahvaljujemo Bogu što nas je učinio blaženima u darivanju, a ne u primanju”, poručuju iz Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tiskovni ured

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »