Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Brojni građani zaprimili pozive iz Tunisa - oprez, radi se o prijevari !

Unatoč činjenici da službenih prijava građana Policijska uprava osječko-baranjska nije evidentirala, poznata je informacija kako je veći broj građana 24. i 25. kolovoza zaprimio poziv/e sa nepoznatog...

Unatoč činjenici da službenih prijava građana Policijska uprava osječko-baranjska nije evidentirala, poznata je informacija kako je veći broj građana 24. i 25. kolovoza zaprimio poziv/e sa nepoznatog im broja telefona, u najvećem broju slučajeva sa pozivnog broja +216 (Tuniška Republika).

Radi se o tzv. „Spam call“ načinima prijevare u kojima počinitelj generira broj telefona sa dodanom vrijednosti koji se aktivira prilikom javljanja žrtve. Po svojem pojavnom obliku je najsličniji poznatijem srodniku „Spam email“-u, dok je glavna razlika u činjenici da se primanjem e-maila ne aktivira nikakva dodatna vrijednost ili štetnost samim uvidom u email, dok je kod telefonskih poziva način rada drugačiji. Samim javljanjem na opisani broj telefona tereti se račun žrtve za određeni novčani iznos.

Preporuke građanima su da se ne javljaju na nepoznate brojeve telefona i blokiranju njihov dolazni poziv, osobito ako je riječ o inozemnim pozivnim brojevima, jer postoji mogućnost da bi se javljanjem na takve brojeve telefone prouzročili dodatni troškovi.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »