Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Andrej Kedveš proglašen najboljim sportašem OBŽ-a

U osječkoj dvorani Gradski vrt, jučer, 14. travnja održana je 64. dodjela nagrada najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima Osjećko-baranjske županije. Najuspješnijim sportašem Osjećko-baranjske...

U osječkoj dvorani Gradski vrt, jučer, 14. travnja održana je 64. dodjela nagrada najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima Osjećko-baranjske županije. Najuspješnijim sportašem Osjećko-baranjske županije u 2021. godini proglašen je naš Đakovčanin Andrej Kedveš iz Kickboxing kluba Blitz Đakovo, viceprvak svijeta u disciplini K-1.

Dominirali su ponovno iz borilačkih sportova pa je tako najbolji sportaš grada Osijeka Antonio Krajinović iz KBK Sveti Duh, njegov trener Tomislav Bilandžić najbolji je trener u Osijeku, Donna Vekić je najbolja sportašica i grada i Županije, a odbojkaši Murse Osijek najbolji klub i u gradu i Županiji.

Izbor najsportaša ove godine obuhvaćao je 12 kategorija nagrada i priznanja od kojih 7 na svojoj razini dodjeljuje Zajednica sportskih Udruga grada Osijeka te 3 Zajednica OBŽ.

- Sport je uistinu bitan i treba ga poticati ne samo kroz ovakve manifestacije, već i kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu te rad s djecom, usmjeravajući ih odmalena u sportski život. Uz to, nužno je ulagati i u obrazovanje sportskih stručnjaka i trenera ako se želi ostvariti vrhunske rezultate. Osječko-baranjska županija može biti zadovoljna svojim sportašima koji su prepoznati na regionalnoj, nacionalnoj, ali i na svjetskoj razini i koje kontinuirano nastojimo podupirati putem športskih zajednica. Korak u tom smjeru, kojeg smo poduzeli, je i revitalizacija OLT-a, nakon kojeg ćemo izgraditi sportski inkubator, jedinstveni projekt ne samo u Hrvatskoj već i šire, a u kojem će se o djeci brinuti vrhunski stručnjaci od predškolske dobi, usmjeravati ih i savjetovati na njihovom sportskom putu. Svoj će obol u tom radu dati različiti profili stručnjaka, poput psihologa, trenera i znanstvenika s fakulteta te ih voditi k uspjehu – kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić čestitao je sportašima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima tijekom 2021. godine.

- Iza njih je nimalo laka godina, niti za treniranje, niti za nastupanje, ali grad Osijek se ipak može pohvaliti vrhunskim rezultatima svojih sportaša koji su najbolji ambasadori i grada i Osječko-baranjske županije, ali i Hrvatske. Mi im na tom putu nastojimo pomoći koliko god možemo pa smo tako ove godine uveli stipendiranje sportaša pete i šeste kategorije, odnosno nadarenih kadeta i juniora. Također, ove ćemo se godine moći kupati u olimpijskom bazenu, zahvaljujući projektu kojeg smo pokrenuli u ovom mandatu te ćemo imati uvjete za plivačka natjecanja. Uz to, s Osječko-baranjskom županijom radimo na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena kojeg grad poput Osijeka mora imati. I u budućnosti ćemo nastaviti s ulaganjima u naše sportaše kako bismo im pomogli u ostvarivanju najboljih rezultata – rekao je Radić.

FOTO: www.obz.hr

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »