Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena

Autor: Novi Radio

Glavni cilj je podići svijest o važnosti prevencije ove bolesti kod žena i informirati kako pozitivno utjecati na svoje zdravlje i životne navike

Akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena - Novi Radio, Đakovo

Svake godine sve veći broj žena doživi moždani udar čiji se rizici i posljedice često znaju zanemarivati. Prema tome, i ove će se godine održati tradicionalna akcija o podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena. Glavni cilj ove edukativne kampanje koju organiziraju Hrvatsko neurološko društvo i Hrvatsko društvo za spolne razlike je podići svijest o važnosti prevencije ove bolesti kod žena i informirati kako pozitivno utjecati na svoje zdravlje i životne navike, izvještava Hina.

Kampanja pod nazivom „Dan crvenih haljina“ održava se već šest godina, a ove godine možemo očekivati mnoga znanstvena i edukativna predavanja te nastupe liječnika. Akcija edukativne kampanje za građanstvo održat će se u srijedu, 31. siječnja na Trgu Petra Preradovića gdje će biti omogućeni preventivni neurološki pregledi te će se prikupljati donacije za osobe s poteškoćama. Zatim, 2. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu događa se službeno obilježavanje akcije čiji će glavni gosti biti hrabre žene koje su preživjele moždani udar te će simbolično održati reviju u crvenim haljinama hrvatskih modnih dizajnera. Akciju je moguće pratiti online, a ljudi se pozivaju da podrže kampanju na društvenim mrežama te da na taj dan obuku nešto crveno.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »