Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ultramaratonac trči 600 km kako bi pomogao djeci

Jučer je naš radio posjetio Miroslav Dudić-Lovrić, ultramaratonac iz Beča, kojemu je Đakovo jedna od postaja na 600-kilometarskoj ruti Beč – Brčko. Ovaj obiteljski čovjek više od 25 godina...

Jučer je naš radio posjetio Miroslav Dudić-Lovrić, ultramaratonac iz Beča, kojemu je Đakovo jedna od postaja na 600-kilometarskoj ruti Beč – Brčko. Ovaj obiteljski čovjek više od 25 godina radi kao asistent u operacijskoj sali u bolnici Göttlicher Heilland. Prvih 17 godina života proveo u Bosni i Hercegovini – tako je nastala ruta za ovo trčanje. Pretrpio je ozljedu kralježnice te se ukupno četiri godine bavi trčanjem. Nakon nekoliko maratona, odlučio je krenuti na ultramaraton i pretrčati 600 kilometara u 8 dana. Iza rute Beč-Brčko krije se humanitaran cilj, odnosno želi priskrbiti obrok za djecu slabijeg imovinskog statusa u dvjema osnovnim školama u mjestu Bosanska Bijela.

Želi skrenuti pozornost na klasne razlike koju nažalost najčešće osjete djeca među vršnjacima.

Jučer je bio 7. dan ultramaratona a danas nastavlja rutu da bi 16. lipnja stigao na odredište. Trči sam, a jedini menadžer, kako je simpatično naveo je njegova supruga, fizioterapeutkinja.

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale - Sport - Novi Radio, Đakovo

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale

Turnir se održava već devetu godinu za redom po sistemu 3x3, a podržan je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza

Donatella Sertić na Svjetskoj ligi mladih u Poreču - Sport - Novi Radio, Đakovo

Donatella Sertić na Svjetskoj ligi mladih u Poreču

Sudjelovanjem na Svjetskoj ligi mladih u Poreču, Donatella je zaokružila prvi dio uspješne sezone

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »