Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U godinu Europske regije sporta OBŽ ulazi s dodatnim ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu

Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizirala je jučer (28. prosinca 2023. godine) tradicionalni domjenak „Sarmice“ za sportaše, sportske djelatnike i partnere povodom božićno-novogodišnjih...

Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizirala je jučer (28. prosinca 2023. godine) tradicionalni domjenak „Sarmice“ za sportaše, sportske djelatnike i partnere povodom božićno-novogodišnjih blagdana, a druženju je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić. Podsjetivši na titulu Europske regije sporta 2024. godine koju je Osječko-baranjska županija osvojila, Miletić je naglasio kako su upravo sportaši i sportska udruženja zaslužni za ovo veliko priznanje.

- Ovim prijemom zahvalit ćemo se svim sportašima i sportskim djelatnicima te im dodijeliti nagrade za njihov predani rad tijekom godine na izmaku. Želja nam je u razdoblju pred nama nastaviti ulaganja u sportsku infrastrukturu te rad s mladima, a podršku ćemo, kao i do sada, pružati i vrhunskim sportašima s našeg područja. Za sve planirano izdvojit ćemo dodatna sredstva, a to isto očekujemo od gradova i općina kako bi i oni bili sukreatori sportske politike. Imamo i podršku Vlade RH jer nam je cilj da ova titula doprinese povećanju broja aktivnih sportaša, ali i rekreativaca – kazao je Miletić. Dodao je da je preduvjet za kvalitetno bavljenje sportom infrastruktura, zbog čega je nužna suradnja s jedinicama lokalne samouprave, u izgradnji ili rekonstrukciji sportskih objekata na području gradova i općina naše županije.

Osječko-baranjska županija je u 2023. godini kao pripremnoj godini za Europsku regiju sporta izdvojila oko 400.000 eura za sufinanciranje sporrtske infrastrukture u gradovima i općinama na području županije, a s istim projektom kao i dodatnim potporama u sportu nastavlja i u 2024. godini.

Vrlo uspješnu 2023. godinu imao je Luka Pratljačić, amaterski superteškaš iz Osijeka koji naglašava kako su sadašnji rezultati odraz dugog i napornog rada.

- Trud se isplati, konačno su došli i rezultati, ali ispred mene je još dug put. Već u siječnju boksam polu-profesionalni meč u Zagrebu, od šest rundi koji će mi biti odlična tranzicija za profesionalni boks. Krajnji cilj mi je pak izboriti Olimpijske igre u Parizu za što moram biti među četiri najbolja na dva turnira, u Italiji i Tajlandu – zaključio je Pratljačić.

O važnosti uključivanje djece i mladih u aktivno bavljenje sportom govorila je i Zvjezdana Tuma-Pavlov koja je u ime Športske zajednice dodijelila priznanja za dugogodišnji rad i doprinos sportu Osječko-baranjske županije.

Priznanje su primili sljedeći sportski klubovi:

40 GODINA

-          Boćarski klub „Višnjevac“ Višnjevac

50 GODINA

-          Karate klub „Osijek“ Osijek

-          Rukometni klub „Mladost“ Donji Miholjac

-          Hrvački klub „Fami“ Donji Miholjac

-          Košarkaški klub „Našice“ Našice

60 GODINA

-          Nogometni klub „Omladinac“ Niza

-          Športsko ribolovno društvo „Šaran“ Podgajci Podravski

-          Muški odbojkaški klub „Željezničar“ Osijek

70 GODINA

-          Športska ribolovna udruga „Valpovka“ Valpovo

-          Plivački klub „Đakovo“ Đakovo

-          Nogometni klub „Lio“ Osijek

-          Rukometni klub „Đurđenovac“ Đurđenovac

-          Kuglački klub „Belišće“ Belišće

-          Kuglački klub „Hrvatske telekomunikacije“ Osijek

90 GODINA

-          Ribolovna športska udruga „Udica“ Donji Miholjac

-          Nogometni klub „Sloga“ Koritna

100 GODINA

-          Osječki ribolovni športski klub

-          Nogometni klub „Olimpija“ Osijek

120 GODINA

-          Teniski klub „Donji Miholjac“ Donji Miholjac

Tekst i foto: OBŽ

KUP Borovik 2024. - Sport - Novi Radio, Đakovo

KUP Borovik 2024.

Slavonska utrka lađa održava se 29. lipnja na jezeru Borovik

Donatella zlatna u Valpovu - Sport - Novi Radio, Đakovo

Donatella zlatna u Valpovu

U nedjelju, dana 21. travnja, 2024.godine, Valpovo je bilo domaćin 3.kola Otvorene karate lige Osječko- baranjske županije....

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »