Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Stotine osnovnoškolaca na završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici

Autor: Novi Radio

Na natjecanju koje se održalo u Sokol centru u Osijeku okupili su se najuspješniji predstavnici iz 21 županije Republike Hrvatske, ukupno 33 ekipe

Stotine osnovnoškolaca na završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici - Novi Radio, Đakovo

Školski sportski savez Osječko-baranjske županije, jučer je bio (6. veljače 2024. godine) domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u gimnastici za djevojčice i dječake osnovnih škola. Na natjecanju koje se održalo u Sokol centru u Osijeku okupili su se najuspješniji predstavnici iz 21 županije Republike Hrvatske, ukupno 33 ekipe (13 muških i 20 ženskih ekipa). Za tehničku organizaciju natjecanja pobrinulo se GD „Osijek-Žito“, a otvorenju su nazočili predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, zamjenik župana Josip Miletić i drugi uzvanici.

- Gimnastika je jedan od bazičnih sportova koji pomaže daljnjem usmjeravanju mladih sportaša, zbog čega mi je drago da se djeca odazivaju na ovakva natjecanja i bruse svoj sportski duh. Inače, Osječko-baranjska županija jedna je od najbrojnijih sastavnica školskog sporta, sa 102 školska sportska društva, i ujedno domaćin završnice državnog prvenstva osnovnoškolaca u gimnastici - istaknuo je predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je da su u godini kada je Osječko-baranjska županija Europska regija sporta, upravo mladi sportaši najbolji promotori poželjnih vrijednosti i kvaliteta koje se stvaraju zahvaljujući sportskom angažmanu.

- Naš ovogodišnji cilj, kada nosimo prestižnu titulu Europske regije sporta je približiti sport svima, zainteresirati ih i potaknuti na fizičku aktivnost i kretanje. Zbog toga mi je drago da takvo razmišljanje vidim već kod naših osnovnoškolaca koji su na ovo natjecanje došli iz cijele Hrvatske te će, siguran sam, biti dio naših budućih sportskih uspjeha - kazao je Miletić čestitavši organizatorima na izvrsnoj organizaciji državnog natjecanja.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić također je čestitao organizatorima i dodao da su ovakve priredbe zalog za budućnost i zdraviju naciju.

Osječko-baranjsku županiju na Državnom prvenstvu predstavljaju pobjednici županijskog natjecanja, a to su Školsko sportsko društvo SVETE ANE (OŠ Svete Ane iz Osijeka) i Školsko sportsko društvo FILIPOVIĆKA (OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka) u konkurenciji djevojčica te Školsko sportsko društvo ŠOKADIJA (OŠ Drenje, Drenje) i Školsko sportsko društvo FILIPOVIĆKA (OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka) u konkurenciji dječaka.

Izvor: OBŽ

Ekipe Slavonija nekretnine i Novi radio na  turniru ulične košarke SLAVONIJA OPEN. - Sport - Novi Radio, Đakovo

Ekipe Slavonija nekretnine i Novi radio na turniru ulične košarke SLAVONIJA OPEN.

Ovo je bila deveta godina turnira

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale - Sport - Novi Radio, Đakovo

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale

Turnir se održava već devetu godinu za redom po sistemu 3x3, a podržan je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »