Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

RK Đurđenovac ponovno aktivan

U općinskoj Vijećnici u Đurđenovcu, 26. 07. 2022. održana je reosnivačka skupština kluba. Naime, na inicijativu načelnika Općine Hrvoja Topalovića i predsjednika Rukometnog saveza Osječko–baranjske...

U općinskoj Vijećnici u Đurđenovcu, 26. 07. 2022. održana je reosnivačka skupština kluba. Naime, na inicijativu načelnika Općine Hrvoja Topalovića i predsjednika Rukometnog saveza Osječko–baranjske županije, člana Izvršnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednika RK NEXE Josipa Ergovića, ponovno je pokrenut rad RK Đurđenovac, kojemu je status od 2015. godine u stanju mirovanja. Nakon pozdravnih riječi načelnika Općine Hrvoja Topalovića koji je ukratko iznio postojeću problematiku i osnovne razloge zbog kojih klub posljednjih godina nije bio aktivan, o pokretačkoj inicijativi nešto je više rekao Josip Ergović. U prvom je redu istaknuo kako mu je iznimno drago te da je vrlo ponosan što će rukometni klub Đurđenovac ponovno oživjeti, a za što ima i osobne zasluge.

– Ova je zajednička inicijativa vrlo brzo urodila plodom i siguran sam da će Đurđenovac ponovno postati rukometno središte, a u budućnosti iznjedriti i kvalitetne rukometaše – možda i hrvatske reprezentativce – zaključio je Josip Ergović, obećavši financijsku, ali i svaku drugu pomoć.

Na izbornoj sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen Statut kluba usklađen s novim Zakonom o sportu te je izabrana nova Uprava. Za novog starog predsjednika izabran je Oliver Abičić, dopredsjednik je Danijel Fak, a u novi Izvršni odbor izabrani su Damir Matoš, Milan Nekić i Jozo Pritišanac. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivan Cinkuš, a članovi su Augustin Stojanović i Slaven Begović. Dužnost direktora kluba povjerena je Miodragu Kragojeviću koji će ujedno biti i trener selekcija U9 i U11. Upravo će ove dvije selekcije prve započeti s radom i bit će prijavljene u redovito natjecanje za nadolazeću sezonu. Novoizabranom predsjedniku i članovima Uprave čestitali su zamjenik župana Josip Miletić i predsjednik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, izrazivši veliko zadovoljstvo ponovnim pokretanjem Rukometnog kluba Đurđenovac. Obećali su punu podršku, a sjednici su bili nazočni i ravnatelj OŠ J.J. Strossmayera Toni Markotić i član Izvršnog odbora Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Emil Pravdić.Info i foto: Radio Našice

Ekipe Slavonija nekretnine i Novi radio na  turniru ulične košarke SLAVONIJA OPEN. - Sport - Novi Radio, Đakovo

Ekipe Slavonija nekretnine i Novi radio na turniru ulične košarke SLAVONIJA OPEN.

Ovo je bila deveta godina turnira

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale - Sport - Novi Radio, Đakovo

Ovoga vikenda košarka pod tornjevima katedrale

Turnir se održava već devetu godinu za redom po sistemu 3x3, a podržan je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »