Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas se obilježava Dan zajedništva, ponosa i sreće

U znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske,...

U znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, danas, 16. srpnja, bit će obilježen kao Dan zajedništva, ponosa i sreće. Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i Organizatori bez granica, a sve je krenulo u svibnju iz Vukovara u kojem je održan 2. festival pod nazivom “Svi zajedno hrvatsko naj”, čiji je ambasador bio upravo izbornik Dalić. Uz Vukovar, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se u brojnim gradovima diljem Hrvatske, tako i u Đakovu.

HNK Đakovo Croatia poziva sve građane da danas u 18 sati obuku kockaste dresove, kape, zastave i dođu na Trg J. J. Strossmayera. Nakon okupljanja obilježavanje će se nastaviti na stadionu HNK Đakovo Croatije, a u organizaciji sudjeluju i djelatnice iz projekta „Svi ZAjedno“ – programa „Zaželi“. Cilj je prikazati kako je Hrvatska doista puna života i koliko smo ponosni na uspjehe naših sportaša koji su, između ostaloga, pridonijeli i međunarodnoj slici Hrvatske kao malene, ali iznimno uspješne sportske nacije.

Podsjetimo, na današnji dan prije godinu dana hrvatsku reprezentaciju je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi. Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a tom se može pridodati i oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do središnjeg zagrebačkog trga. Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati, a kada je otvoreni autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima stigao u središte Zagreba, "Trg je eksplodirao".

Bronca za Donatellu i članice KK Nova Gradiška - Sport - Novi Radio, Đakovo

Bronca za Donatellu i članice KK Nova Gradiška

U nedjelju 14. travnja 2024., naša sugrađanka, karatistica Donatella Sertić bila je  u Ivanjoj Reci gdje je održan karate Kup Hrvatske za mlađe uzraste

Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku! - Sport - Novi Radio, Đakovo

Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

Danas od 15 sati kreće drugi kvalifikacijski dan

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »