Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

"Đakovački bećari" i ove godine na Maratonu lađa

Nakon prošlogodišnjeg debitantskog nastupa đakovačke posade pod nazivom „Đakovački bećari“, grupa entuzijasta iz Vaterpolo kluba Đakovo je i ove godina okupila posadu za ovogodišnju utrku,...

Nakon prošlogodišnjeg debitantskog nastupa đakovačke posade pod nazivom „Đakovački bećari“, grupa entuzijasta iz Vaterpolo kluba Đakovo je i ove godina okupila posadu za ovogodišnju utrku, 23. Maraton lađa u subotu, 8. kolovoza.

Pripreme su počele u siječnju ali su prekinute zbog corone i intenzivno su nastavljene u svibnju. Odvijale su se u klupskoj teretani, na bazenu a zadnjih mjesec dana vesla se i na jezeru Borovik. Radi se o iznimno fizičko-psihičko zahtjevnoj trci dužine 22,5 km, koja se vesla u tradicionalnim neretvanskim lađama.

Težina prazne lađa je oko tone, a s posadom i potrebnom logistikom teži preko dvije tone. Posadu čini 12 članova, od čega je 10 veslača, paričar i dobošar . Đakovčani su prošle godine zauzeli 21. mjesto od 29 ekipa. Sve ostale ekipe posjeduje vlastitu lađu i rijeku ili jezero na kojoj treniraju, za razliku od Đakovčana koji vježbaju u posuđenom ribičkom čamcu.

Đakovačku posadu u lađi čine: Bruno Markulić (kap), Ivan Išasegi, Karlo Ditrih, Marko Grbavac, Neven Markulić, Domagoj Marković, Stjepan Barišić, Krešimir Željeznik, Ivan Gurdon, Borna Išasegi, Robert Selec, Nikola Barišić i Davor Rac.

KUP Borovik 2024. - Sport - Novi Radio, Đakovo

KUP Borovik 2024.

Slavonska utrka lađa održava se 29. lipnja na jezeru Borovik

Donatella zlatna u Valpovu - Sport - Novi Radio, Đakovo

Donatella zlatna u Valpovu

U nedjelju, dana 21. travnja, 2024.godine, Valpovo je bilo domaćin 3.kola Otvorene karate lige Osječko- baranjske županije....

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »