Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Đakovu koaliraju HNS, HSS i HSU

Autor: Novi Radio

Izbori će se odviti paralelno s europskim izborima što ne treba umanjiti njihovu važnost

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Đakovu koaliraju HNS, HSS i HSU - Novi Radio, Đakovo

Danas je u Đakovu održana press konferecija za medije na temu izbora za vijeća mjesnih odbora koji su na rasporedu 9. lipnja. Na početku se obratio predsjednik HSU OBŽ Zoran Vinković koji je naveo da koalicija u sastavu HNS, HSS i HSU izlazi zajedno na izbore. Vinković navodi kako su navedene tri stranke na gradskoj razini oporba aktualnoj vlasti te nadodao, „U ovih sedam godina jedino što se događalo u ovom gradu je bilo zapošljavanje podobnih, uže i šire rodbine, niti jedan novi projekt ova gradska vlast nije donijela, završili su određene projekte iz one vlasti koju smo mi tada obnašali i gdje je grad definitivno išao ubrzanim koracima ka jednoj boljoj budućnosti, ka gradu svih njegovih građana. Grad i prigradska naselja su opterećena nizom problema, a najvažniji problem nje taj što je grad izgubio gotovo pet tisuća stanovnika, najvažniji problem je što su se odselile mlade obitelji, dakle, ne više pojedinci, nego čitave obitelji i pitanje je da li će se vratiti u ovaj grad”.

Ispred Hrvatske seljačke stranke obratio se Pavo Šarčević, koji je objasnio važnost vijeća mjesnih odbora. „Moramo znati da grad nije samo Đakovo, nego su i prigradska naselja, naša su sela opterećena nizom problema, nekima prijeti i zatvaranje pojedinih škola na području grada, a pitanje povezanosti , reduciranje prijevoznih linija”, upozorio je Šarčević.

Predsjednica HNS-a liberalnih demokrata podružnice Đakovo Ljiljana Pološki-Jurjević ponovila je kako Gradska vlast vijeća mjesnih odbora ne smtara niti savjetodavnim tijelima i to je razlog zašto ne funkcioniraju. „Smatram da je veliki problem činjenica da mnogi mjesni odbori uopće ne rade, trebamo se svi zapitati znamo li tko nam je predsjednik našeg mjesnog odbora, možemo li doći do njega, uputit mu nekakav prijedlog, reći mu za nekakav problem za koji bi on trebao iznaći nekakvo rješenje prema gradskoj vlasti da se taj problem riješi. Smatram da imamo jako dobru koaliciju s jako dobrim pojedincima, ljudima koji žive u svojim mjesnim odborima, koji su svjesni problematike svojih mjesnih odbora i koji će zasigurno svojim trudom, radom i zalaganjem dati sve od sebe i iznaći rješenja koja se budu pred njih postavljali ako, naravno, budu izabrani. Željeli bih pozvati sve građane da izađu na ove izbore. Smatramo izbore za vijeća mjesnih odbora prvom stepenicom demokracije. Izađimo na te izbore, dajmo glas ljudima za koje ste sigurni da će vam biti na raspolaganju, da će moći rješavati vašu problematiku u mjesnim odborima, a tih problema je, vjerujte mi, mnogo”, zaključila je Pološki-Jurjević.

Politika

Sve vijesti
Đakovo:Mandarić izgubio povjerenje birača - Politika - Novi Radio, Đakovo

Đakovo:Mandarić izgubio povjerenje birača

Riječ je o dinamici pada Marina Mandarića u trenutku kada on raspolaže gradskim proračunom.

Možemo se predstavio Đakovčanima - Politika - Novi Radio, Đakovo

Možemo se predstavio Đakovčanima

Na listi se ispred stranke Mladi za Đakovo nalazi Marko Berberović

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »