Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

"I najnovija mirovinska reforma ne donosi ništa dobro niti sadašnjim niti budućim umirovljenicima"

Autor: Novi Radio

" Tom reformom sudbina sadašnjih i budućih umirovljenika vezana je na kopanje po kontejnerima i puko preživljavanje"

Predsjednik HSU OBŽ Zoran Vinković uputio je priopćenje povodom aktualnih događaja u RH.

"Svjedoci smo kako brojni sindikati državnijih i javnih službi a osobito suci i državni odvjetnici ultimativno zahtijevaju povećanje plaća i ostalih materijalnih dodataka na plaću. Naravno kako su svjesni činjenice da se nalazimo u super izbornoj godini pa tako nastoje izvući maksimalnu korist u pregovorima s vladinim predstavnicima. stoga želimo upoznati još jednom javnost (kažu stručnjaci kako je 6 puta potrebno nešto reći kako bi se zapamtilo) naše zahtjev koje smo javno i službeno uputili nadležnom ministarstvu a vezanih uz materijalna prava umirovljenika. Pri tome naglašavano kako smo svjesni da se dostojanstven život umirovljenika ne svodi samo na materijalnu korist i zbog toga naš program obuhvaća i brojne druge točke koje smanjuju socijalnu isključivost, omogućuju mobilnost i zdraviji život umirovljenika i osoba starije životne dobi.

Do sada su umirovljenici koji su pošteno odradili svoj dugotrajni radni staž i uz hrvatske branitelje kao i radnike i seljake, stvarali vrijednosti Hrvatske i Hrvatsku državu, nekoliko puta pokradeni kroz mirovinske reforme. I najnovija mirovinska reforma kojom se hvali vladajuća koalicija ne donosi ništa dobro niti sadašnjim niti budućim umirovljenicima jer i tom reformom sudbina sadašnjih i budućih umirovljenika vezana je na kopanje po kontejnerima i puko preživljavanje.

Pozivam cjelokupnu Vladu na čelu sa A P da odu u prvu trgovinu i da vide da inflacija na osnovne životne potrebe ne iznosi 8% nego 208% jer je to indeks porasta osnovnih namirnica neophodnih za život ili ih pozivam da pokušaju živjeti u RH barem 2 mjeseca sa prosječnom mirovinom u RH. Imam osjećaj da bi vrlo brzo bili na intenzivnoj njezi na aparatima za preživljavanje.Smatram da najniža mirovina u ovom trenutku mora biti najmanje 1000 eura
iako je i to nedovoljno za dostojanstven život.

Ovo je ujedno i poziv i sadašnjim i budućim umirovljenicima , dakle i mladima i radnicima , intelektualcima, seljacima , svima onima koji žive od poštenoga rada, a posebno mladima koji trbuhom za kruhom odlaze iz ove predivne zemlje da ne ignoriraju buduće izbore jer oni mogu promijeniti sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske. Tada nam se u svakom slučaju neće dogoditi beskonačan niz afera a najnovija je izbor „Radosti moja“ državnoga odvjetnika a ta najnovija afera A P- a podsjeća na Čikago iz vremena gangsterskih obračuna .


Hrvatskoj je trebao Eliot Nes i Nesalomljivi a ne Al Capone i Lucky Luciano", stoji u priopćenju predsjednika HSU-a OBŽ Zorana Vinkovića.

Politika

Sve vijesti
"Vezovi nisu samo Vezovi gradske vlasti, nego Vezovi svih građana" - Politika - Novi Radio, Đakovo

"Vezovi nisu samo Vezovi gradske vlasti, nego Vezovi svih građana"

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Zoran Vinković poručio je na današnjoj press konferenciji...

Ekološka "bomba" u Đakovu - Politika - Novi Radio, Đakovo

Ekološka "bomba" u Đakovu

Ovdje se radi o kriminalnom djelu jer je ovo deponija za komunalni otpad, nije deponija za opasni otpad

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »