Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Đakovo:Mandarić izgubio povjerenje birača

Autor: Novi Radio

Riječ je o dinamici pada Marina Mandarića u trenutku kada on raspolaže gradskim proračunom.

Đakovo:Mandarić izgubio povjerenje birača - Novi Radio, Đakovo

Prema izvještajima DIP-a napravili smo istraživanje kako Đakovčani kotiraju na političkoj sceni. Aktualni gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić koji je na prethodnim izborima ušao u Hrvatski sabor sa 1697 preferencijalnih glasova ovoga puta nije dobio povjerenje građana.

Također svoj komentar dao je i bivši gradski vijećnik ispred HDZ-a Đakovo, čije priopćenje prenosimo.

,,Gospodin Marin Mandarić nakon tri godine vlasti, 2020. prvi put pada na 1697 preferencijalnih glasova dok je tri godine ranije, kada se etablirao kao političar imao 3560 glasova. U trenutku kada HDZ dobiva 6 posto više glasova u izbornoj jedinici nego 2016., 2020. gradonačelnik Mandarić ostvaruje pad. HDZ je na Parlamentarnim izborima u 2024. godini dobio 41,18 posto glasova. Zanimljivo, gospodin Mandarić u Đakovu 2016. godine kao nepoznati kandidat osvario je 3560 glasova, a danas 2024. godine 1285 preferencijalnih glasova. Đakovčani na području Đakova i prigradskih naselja nemaju povjerenje u gradonačelnika obzirom da je 1285 glasova zabilježno u cijeloj izbornoj jedinici, a u Đakovu 1097 glasova. Riječ je o dinamici pada Marina Mandarića u trenutku kada on raspolaže gradskim proračunom. Postavlja se pitanje, ako je uočljiv pad birača i glasova s kojim će potencijalnom ići sljedeće godine na lokalne izbore? Je li to zbog odabira suradnika, zbog njegove osobne indolentnosti, ne požrtvornosti, zbog rada u saboru? Što je to kod građana prouzročilo da čak ni od svojih članova, aktualni gradonačelnik ne dobiva glasove niti od ljudi koji glasaju za HDZ. Gdje je 2300 glasova koje je imao na početku političke karijere? Nisu svi odleselili nego je uspio razočarati 2300 birača, svojim ne radom. "

Uz gradonačelnika Marina Mandarića svoje mjesto u hrvatskom saboru nisu pronašli ni Đakovčani Irena Gluhak Forempoher te Marko Berberović.

Politika

Sve vijesti
Izbori za vijeća mjesnih odbora u Đakovu koaliraju HNS, HSS i HSU - Politika - Novi Radio, Đakovo

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Đakovu koaliraju HNS, HSS i HSU

Izbori će se odviti paralelno s europskim izborima što ne treba umanjiti njihovu važnost

Možemo se predstavio Đakovčanima - Politika - Novi Radio, Đakovo

Možemo se predstavio Đakovčanima

Na listi se ispred stranke Mladi za Đakovo nalazi Marko Berberović

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »