Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Izložba "Babaseka" i Stand-up komedija "Crvenseka i sedam čudaka"

Autor: Novi Radio

Muzej Đakovštine, petak, 28. lipnja 2024. u 18 sati

Izložba

Iz Muzeja Đakovštine pozivaju u petak, 28. lipnja 2024. u 18 sati na otvorenje izložbe "Babaseka" i Stand-up komediju "Crvenseka i sedam čudaka". Autor izložbe, Tomislav Livaja završio je Umjetničku akademiju u Osijeku. Od djetinjstva se bavi folklorom, a svira i nekoliko instrumenata (gajde, dude, samicu...) tako da je elementima folklora protkano i inspirirano i njegovo vizualno stvaralaštvo.

Izlagao je na nekoliko grupnih te je imao i nekoliko samostalnih izložbi, ponajprije vezanih za brand "Babaseka". Brand pod nazivom „Babaseka" nastao je 2020. za vrijeme pandemije Covida 19, kada je počeo raditi ilustracije s bakama i babama u raznim situacijama.

Započeo je s ilustracijama, a nakon prvotnog uspjeha počeo je izlagati na sajmovima odjeven u aljmašku žensku narodnu nošnju. Ubrzo razvija i novi oblik izražavanja – Stand-up i snimanje jednostavnih kratkih videa koje objavljuje na društvenim mrežama. Sada se „Babaseka" pojavljuje kao fotomontaža i unutar slavnih djela iz povijesti umjetnosti koje s tipičnim seoskim komentarima mijenjaju cijeli kontekst djela, navode iz Muzeja.

SSŠ Antuna Horvata osvojila nagradu "Šegrt Hlapić" - Kultura - Novi Radio, Đakovo

SSŠ Antuna Horvata osvojila nagradu "Šegrt Hlapić"

U Zagrebu je 2. srpnja 2024. održana svečana akademija prigodom obilježavanja 30. Dana Hrvatske obrtničke komore. Na...

Održani Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja - Kultura - Novi Radio, Đakovo

Održani Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja

Posjetitelji su uživali u vrhunskim vinima, kulturnim događanjima i stvaranju nezaboravnih uspomena

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »