Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dvadeset kratkih priča u konkurenciji za nagrade 8. dana Antuna Gustava Matoša

Autor: Novi Radio

Dobitnici nagrada bit će proglašeni u Tovarniku 3. lipnja 2024. u sklopu 8. Dana Antuna Gustava Matoša

Dvadeset kratkih priča u konkurenciji za nagrade 8. dana Antuna Gustava Matoša - Novi Radio, Đakovo

Prigodom obilježavanja 110. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša (Tovarnik, 13. VI. 1873.—Zagreb 17. III. 1914.) Slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak  Društva hrvatskih književnika, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica i Općina Tovarnik  raspisali su natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču nadahnutu djelima ili životom Antuna Gustava Matoša.

Na natječaj koji je objavljen 22. siječnja 2024. pristiglo je 20 kratkih priča autora i autorica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Uži izbor potencijalnih dobitnika/dobitnica bit će objavljen oko 20. svibnja 2024., a dobitnici/dobitnice nagrada bit će proglašeni u Tovarniku 3. lipnja 2024. u sklopu 8. Dana Antuna Gustava Matoša.

Prijavom na natječaj autori i autorice pristali  su na objavljivanje odabranih priča u posebnoj zbirci koja će biti objavljena 2025., i predstavljena u sklopu 9. Dana Antuna Gustava Matoša.

Pokrovitelji 8. dana Antuna Gustava Matoša su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.

Europska konferencija katoličkih liječničkih društava - Kultura - Novi Radio, Đakovo

Europska konferencija katoličkih liječničkih društava

Govoriti će o različitim aspektima ratne medicine, uključujući duhovnu pomoć vojnicima, civilima i zdravstvenim djelatnicima tijekom oružanih sukoba

Drugi Panonski festival knjige u Osijeku - Kultura - Novi Radio, Đakovo

Drugi Panonski festival knjige u Osijeku

Cilj je promocija knjige i pisane riječi te poticanje i njegovanje čitanja domaće i strane literature, posebno kod djece i mladih

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »