Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Učenici Ekonomske škole iz Francuske se vratili puni dojmova

Učenici Ekonomske škole „Braća Radić“, Ivona Aščić, Marko Brekalo, Julijana Kristić i Danijela Tokalić, u pratnji nastavnica Sidonije Grubišić i Zrinke Kedačić, od 25. do 29. studenog...

Učenici Ekonomske škole „Braća Radić“, Ivona Aščić, Marko Brekalo, Julijana Kristić i Danijela Tokalić, u pratnji nastavnica Sidonije Grubišić i Zrinke Kedačić, od 25. do 29. studenog sudjelovali su u Nimesu u Francuskoj na 5. susretu učenika u sklopu Erasmus + projekta "Ravnopravnost spolova: od načela do provedbe" (Gender Equality: from Principle to Empowerment). Susret se odvijao u školi Lycee Genevieve de Gaulle Anthonioz u Milhaudu pored Nimesa

Tijekom boravka u Francuskoj učenici su imali za zadatak pripremiti kratki video o (ne)ravnopravnosti spolova, pronaći podatak o broju ubijenih žena u zemlji sudionici tijekom ove godine, i prirediti neku društvenu igru na tu temu. Učenici su sve zadatke dobro odradili, saznali su i da je u Hrvatskoj tijekom ove godine ubijeno 11 žena, što je mnogo manje nego u ostalim zemljama sudionicama projekta. Npr. u Francuskoj je ubijeno 137, u Poljskoj 150, u Španjolskoj 50 i u Italiji 92 žene.

 • Učenici Ekonomske škole također su snimili i video koji je u konkurenciji 5 zemalja osvojio treće mjesto. Pobjedu je odnijela Španjolska.

  Učenici su se tijekom boravka u Nimesu upoznali sa znamenitostima i poviješću grada, a posjetili su i Montpellier gdje su u grupama obilazili grad sa zadatkom da pronađu 10 mjesta, kipova ili ulica koje su posvećene ženama.

  Svi učenici dobili su certifikate o sudjelovanju u Erasmus + projektu, te mali znak pažnje škole domaćina. Kao i kod svake razmjene učenika, rastanak nije prošao bez suza, ali i bez želje da se što prije ponovno nađu na nekom novom projektu.

  Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

  Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

  13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

  Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

  Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »