Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

U projektu "Školski obrok za sve" sudjeluje 7 gradova i 32 općine županije

Projekt ''Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.'' predstavlja nastavak projekta ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'' koji Osječko-baranjska županija uspješno provodi...

Projekt ''Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.'' predstavlja nastavak projekta ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'' koji Osječko-baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.  U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija. Projekt je prijavljen na Javni poziv koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1.000.000 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovim projektom rasterećuje se Županijski proračun za naš projekt „Školski obrok za sve“ pokrenut krajem 2017. godine, kako je naglasila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović

Zamjenik župana Josip Miletić istakao je kako je Osječko-baranjska županija prepoznala važnost osiguravanja školskog obroka svim učenicima osnovnih škola, a cilj je svakom učeniku osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije osigurati minimalno jedan obrok dnevno, usmjeriti učenike, nastavnike i roditelje zdravoj prehrani te osnažiti lokalne proizvođače i prerađivače hrane.

U projektu "Školski obrok za sve" sudjeluje 7 gradova i 32 općine s područja Osječko-baranjske županije a krajnji korisnici ovoga projekta su učenici 71 osnovne škole s područja Županije.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »