Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Tjedan mozga

Ovogodišnji 21. Tjedan mozga obilježava se od 14. do 20. ožujka. Cilj aktivnosti koje se organiziraju tijekom Tjedna mozga je promocija znanja o mozgu i bolestima mozga. Jedan od trajnih prioriteta...

Ovogodišnji 21. Tjedan mozga obilježava se od 14. do 20. ožujka. Cilj aktivnosti koje se organiziraju tijekom Tjedna mozga je promocija znanja o mozgu i bolestima mozga. Jedan od trajnih prioriteta istraživanja u razvijenim državama svijeta je istraživanje mozga. Tome svjedoči i podatak kako se oko milijun i pol znanstvenika bavi neuroznanošću.

Tom prilikom u Osječkom rektoratu održavaju se zanimljiva predavanja. Zašto dolazi do mamurluka i kako on utječe na nas, kako se izboriti s vrtoglavicom, što se uistinu događa kada konzumiramo alkoholna pića, doznali su svi koji su nazočili prvom predavanju održanom jučer. Danas i sutra u rektoratu, mogu se poslušati i druga predavanja, među ostalim o značenju igre za ljude, povezanosti motorničkih vještina u djetinjstvu i kasnijeg akademskog uspjeha te simptomu moždane magle. Fokus programa je dakle na vrtnji, dječjoj igri te post COVID sindromu. Po izbijanju pandemije koronavirusa dokazano je da virus može biti uzrokom brojnih oštećenja mozga, koje mogu ostaviti značajne i dugoročne posljedice na svakodnevno funkcioniranje bolesnika ukoliko nisu pravodobno liječene. Primjeri takvih posljedica su poteškoće koncentracije i zapamćivanja, otežano donošenje odluka, promjene raspoloženja, povećanje anksioznosti, poteškoće spavanja. U Osijeku će se program o navedenim aktualnim temama privesti kraju u nedjelju kada će se održati večer društvenih igara.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »