Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

PROGRAM ZAŽELI OPĆINE GORJANI: Održan okrugli stol za predstavljanje rezultata projekta

Završetak projekta obilježen podjelom zahvalnica njegovateljicama i najavom nastavka Programa Zaželi Spremanje, čišćenje, pripremanje hrane i kuhanje, uređenje dvorišta i vrta, dostava namirnica,...

Završetak projekta obilježen podjelom zahvalnica njegovateljicama i najavom nastavka Programa Zaželi

Spremanje, čišćenje, pripremanje hrane i kuhanje, uređenje dvorišta i vrta, dostava namirnica, lijekova i paketa higijenskih potrepština, pratnja kod liječnika i proslave rođendana – sve su to, između mnogih drugih, aktivnosti kojima se bavilo 35 žena zaposlenih na Programu Zaželi Općine Gorjani, koji je svojevrsnom završnom konferencijom i službeno priveden kraju. Naime, iako su žene bile zaposlene do kraja ožujka ove godine, okruglim stolom za predstavljanje rezultata projekta napravljen je presjek protekle dvije godine, tijekom kojih su novopečene njegovateljice iz Gorjana olakšavale i uljepšavale život 193 korisnika. Okrugli stol, na kojega su žene došle u pratnji bivših korisnika, upotpunili su predstavnici Vijeća Općine Gorjani, predstavnici partnera projekta iz Centra za socijalnu skrb Đakovo, te uvaženi gosti iz susjednih općina – Viškovaca, Satnice Đakovačke, Punitovaca i Drenja. Svim prisutnima se obratio načelnik Općine Gorjani, Ivan Lović, koji je predstavio rezultate projekta i najavio neke novosti.

Gotovo 5 milijuna kuna iz projekta ostalo je u Gorjanima

- Sve zaposlene žene su završile važnu edukaciju za njegovateljice i zavrijedile certifikate s kojima su sada znatno konkurentnije na tržištu rada. Stoga treba naglasiti kako je gotovo 5 milijuna kuna, koliko je iz fondova Europske unije namijenjeno za ovaj projekt, vrlo značajno za cijelu našu zajednicu, jer su ti novci ostali u općini, kroz plaće i edukacije ženama, ali i pakete higijenskih potrepština, koji su na mjesečnoj bazi dostavljani zahvalnim korisnicima – rekao je načelnik Lović, koji je ženama uručio zahvalnice za izniman doprinos projektu i pritom otkrio kako je odobren i nastavak ovog projekta, koji uskoro kreće s aktivnostima.

Rodila su se neraskidiva prijateljstva

Prije podjele zahvalnica, s kojima žene nisu krile sreću i zadovoljstvo, načelnik Lović je održao prezentaciju u kojoj su predstavljene raznovrsne aktivnosti njegovateljica s korisnicima, iz kojih su se rodila neraskidiva prijateljstva. Tako je vrijednost Programa Zaželi Općine Gorjani, naglasila i korisnica Ana Eichorn, koja je tijekom prezentacije otkrila kako ju je njegovateljica Marija Jukić tijekom borbe s teškom bolesti vodila kod liječnika i na terapije, te je bila toliko angažirana da su liječnici pomislili čak i da joj je kći.

- Ovaj projekt me ispunio kao osobu, jer oduvijek volim pomagati starijima i nemoćnima. Uz sve aktivnosti i kućanske poslove, uvijek smo pronašli vremena za druženje i šalu, pri čemu smo se povezali u tolikoj mjeri da i danas često obilazim moje bivše korisnike i radujem se nastavku ovog projekta – istaknula je njegovateljica Marija Jukić, dodajući kako je svojim bivšim korisnicima i tijekom pandemije koronavirusa redovno donosila namirnice i lijekove.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »