Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem

Autor: Novi Radio

22. veljače u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u OŠ otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole

Ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem - Novi Radio, Đakovo

Obzirom na to da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva razvilo Modul Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole u sklopu projekta "Informatizacija upisa uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojno-obrazovne ustanove e-upisi", od 2024./2025. školske godine primjenjuje se ovaj inovativni modul kojim će se olakšati upisni procesi te administrativno rasteretiti građani. Sijedom navedenog, na području OBŽ ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. U četvrtak, 22. veljače u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u OŠ otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred OŠ. Roditelji će preko poveznice moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred OŠ, sve do 31. ožujka 2024.

U sustavu će biti vidljivi podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prijavljenog prebivališta. Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su moguće od 1. veljače do 31. ožujka 2024. S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u OŠ ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak na portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihova djeteta izvršiti umjesto njih.

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Održana akcija mjerenja tlaka - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Održana akcija mjerenja tlaka

Akcija je održana pod motom „mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »