Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Od 1. lipnja vojnicima povećane naknade za rad

Temeljem Odluke  ministra obrane Damira Krstičevića vojnicima povećane naknade za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo Povodom 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske  potpredsjednik...

Temeljem Odluke  ministra obrane Damira Krstičevića vojnicima povećane naknade za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo

Povodom 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske  potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo, koja stupa na snagu 1. lipnja 2019. godine. Riječ je o još značajnoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske.

Sukladno Odluci ministra obrane, djelatnim vojnim osobama povećat će se naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo.

Tako će od 1. lipnja 2019. godine naknada za rad u terenskim uvjetima iznositi 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna. Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna  po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna. Naknada za dežurstvo od 1. lipnja iznosit će 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom utvrđenim zakonom i danom koji prethodi blagdanu naknada iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna.         

Podsjetimo, od 1. svibnja 2018. godine zahvaljujući zakonskim izmjenama pripadnicima Hrvatske vojske vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »