Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Čestitka gradonačelničkog kandidata Zorana Vinkovića povodom Dana žena

U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, prisjećamo se početaka borbe žena za ravnopravnost u društvu i dugog puta koje su žene morale prijeći da bi im bila priznata osnovna ljudska prava....

U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, prisjećamo se početaka borbe žena za ravnopravnost u društvu i dugog puta koje su žene morale prijeći da bi im bila priznata osnovna ljudska prava. Rođen na prijelomu stoljeća, u vrijeme velikog industrijskog napretka ali i velikih turbulencija, kriza i radikalnih ideologija, Međunarodni je Dan žena, pokazalo se, nosio u sebi korijene protesta i političkog aktivizma koji će postati nezaobilazni oblici društvenog života.

Svaka civilizirana zemlja treba obilježiti ovaj dan jer on ne pripada nikakvoj ideologiji. Naime, u ljudskoj povijesti oduvijek je vladala borba za ljudska prava, u koja se ubrajaju i prava žena, te se o njima, stoga, i danas treba raspravljati. Borba protiv nasilja koje uništava ženske živote, diskriminacije na poslu koja krši njihova ekonomska prava, seksizma uperenog protiv njihovog dostojanstva - oslikava vizionarsku energiju ženskog pokreta koji teži uspostavi dostojanstvenijeg svijeta i za žene i za muškarce.

Ovaj Dan je više od simbolike darivanja ruže ili nekog drugog poklona. Jer, Međunarodni je Dan žena dan u kojem se prisjećamo svih onih hrabrih žena koje su se borile za bolje uvjete na poslu, za veće dnevnice, za ravnopravnost, za prava žena na svakom polju.

Prije sto godina to nije bilo jednostavno, ali one su ipak uspjele napraviti platformu na kojoj su odrasle nove generacije žena koje su se zalagale i danas to čine za stvarnu ravnopravnost među spolovima. Iako ta borba još nije završena, drage moje sugrađanke budite ponosne što ste žene.

Čestitam svim ženama ovaj Dan koji i u budućnosti treba shvatiti kao poticaj za daljnje poboljšanje njihovog položaja u društvu.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »