Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Silvija Dološić: "Prava i potrebe oboljelih od Alzheimerove bolesti"

Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea Đakovo povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti organizira tribinu pod nazivom "Prava i potrebe oboljelih od Alzheimerove bolesti". Predavnje će održati...

Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea Đakovo povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti organizira tribinu pod nazivom "Prava i potrebe oboljelih od Alzheimerove bolesti". Predavnje će održati Silvija Dološić koja je prva sveučilišna specijalistica za ljudska prava u Republici Hrvatskoj i autorica prvog multidisciplinarnog rada o ''Ljudskim pravima oboljelih od Alzheimerove bolesti'' te osnivačica i predsjednica udruge ''Memoria'' Osijek koja se bavi temeljnim ljudskim pravima starijih osoba koje boluju od te bolesti u Osječko-baranjskoj županiji. Dobitnica je brojnih zahvalnica i priznanja za doprinos ljudskim pravima žena, promicanju palijativne skrbi i priznanja ''Prijatelj demencije'' čime je pridonijela da osobe s demencijom žive duže i bolje. Veliki broj starijih osoba, oboljelih i njihove obitelji jednostavno nemaju dovoljno spoznaja o bolesti da bi pravilno prepoznali prve nadolazeće znakove bolesti, niti - u slučaju ispravne dijagnoze - adekvatnu podršku odnosno znanje o onome što ih čeka. Stoga će ovo predavanje biti od koristi mnogima, a na rasporedu je u subotu 21.rujna u Amadei s početkom u 11 sati.

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Na području Đakova pronađeno oružje i streljivo

Obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »