Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

KUP Borovik 2024.

Autor: Novi Radio

Slavonska utrka lađa održava se 29. lipnja na jezeru Borovik

KUP Borovik 2024. - Novi Radio, Đakovo

Slavonska lađarska tradicija koja je prvi put nastala 2021. i ove godine nastavlja s ovom jedinstvenom utrkom KUP Borovik koji će se održati u subotu 29.6.2024. godine na jezeru Borovik. Prošle je godine sudjelovalo 11 muških i 4 ženske ekipe, a ove je godine već sada povećan broj prijavljenih ekipa koji će svoje snage odmjeriti u utrci dužine 10 km za muške veslače, dok će se veslačice natjecati u utrci dužine cca 5 km.
Utrku organizira Sportsko – veslačka udruga Đakovo, a predsjednik Ivan Gurdon najavljuje: - Utrka će i ove godine okupiti neke od najjačih ekipa koje se bave ovim sportom. Ponosni smo na novu priču koju stvaramo u srcu Slavonije. Kako je jedan komentator rekao, u Hrvatskoj je najveći sam Maraton lađa pa Kup Gospe Karmelske - Krvavac, pa Borovik.
Suorganizator utrke je Turističke zajednica Grada Đakova, a direktorica Marija Borko ističe da veći broj prijavljenih ekipa ove godine pokazuje da za ovu vrstu sporta postoji interes, a zajedničkom suradnjom s lokalnim i regionalnim dionicima svake se godine za posjetitelje i natjecateljske ekipe osigurava što bolji doživljaj u obliku novog turističkog proizvoda koji je jedinstven u čitavoj Slavoniji i Baranji. KUP Borovik je dio zajedničkog projekta TZG Đakova i općina Đakovštine kojim se razvijaju outdoor aktivnosti, a koji podupire Hrvatska turistička zajednica.


Program Kupa Borovik 2024:
14:30 Izvlačenje startne pozicije, sastanak kapetana, paričara i sudaca
15:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – ženske ekipe
16:00 Start ženske utrke kupa Borovik
17:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – muške ekipe
18:00 Start muške utrke kup Borovik
19:30 Proglašenje pobjednika
20:00 Večera i druženje za sve sudionike utrke


Za više informacija obratite se:
Ivan Gurdon
Predsjednik Sportsko – veslačke udruge Đakovo
t.: 098/1609 – 181
m.: svudjakovo@gmail.com

Donatella zlatna u Valpovu - Sport - Novi Radio, Đakovo

Donatella zlatna u Valpovu

U nedjelju, dana 21. travnja, 2024.godine, Valpovo je bilo domaćin 3.kola Otvorene karate lige Osječko- baranjske županije....

Bronca za Donatellu i članice KK Nova Gradiška - Sport - Novi Radio, Đakovo

Bronca za Donatellu i članice KK Nova Gradiška

U nedjelju 14. travnja 2024., naša sugrađanka, karatistica Donatella Sertić bila je  u Ivanjoj Reci gdje je održan karate Kup Hrvatske za mlađe uzraste

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »